Thursday , August 18 2022
Home / Home / Ғʀᴀɴcᴇzιι au dat jos drapelul Uniunii Europene, montat pe ᴀʀcuʟ ᴅᴇ тʀιuмғ din Paris

Ғʀᴀɴcᴇzιι au dat jos drapelul Uniunii Europene, montat pe ᴀʀcuʟ ᴅᴇ тʀιuмғ din Paris

ᴀʀcuʟ ᴅᴇ тʀιuмғ din Paris pentru a marca preluarea de către Ғʀᴀɴțᴀ a președinţiei semestriale a Consiliului UE, a fost înlăturat după ce a cauzat ιɴᴅιԍɴᴀʀᴇᴀ liderilor de dreapta ғʀᴀɴcᴇzi.

”A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem un moment exact”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, care anunţase vineri că drapelul va rămâne pe ᴀʀcuʟ ᴅᴇ тʀιuмғ pentru ”câteva zile”.

El a respins ideea că guvernul ғʀᴀɴcᴇz ar fi luat această decizie în urma presiunilor liderei extremei drepte Marine Le Pen, care sâmbătă a afirmat că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului.

”Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe ᴀʀcuʟ ᴅᴇ тʀιuмғ, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022”, a spus Le Pen duminică.

”Nu am cedat, nu a existat nicio schimbare de plan… Îmi asum deplin faptul că destinul Ғʀᴀɴţᴇι este în Europa”, a reacţionat Clement Beaune. Acesta a adăugat că Marine Le Pen şi alţi lideri greşesc când susţin că drapelul UE a luat locul celui al Ғʀᴀɴţᴇι, întrucât acesta din urmă nu este expus în mod permanent pe ᴀʀcuʟ ᴅᴇ тʀιuмғ.

About admin

Check Also

Putin spune că Rusia va ajunge pe Lună alături de Belarus

Rusia va lansa o sondă spre Lună în cel de-al treilea trimestru din 2022 şi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.