free hit counter code SPORURILE DE MII DE EURO DIN PARLAMENT, PĂSTRATE ȘI ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ. SILVIA MIHALCEA ARE UN SALARIU DE BAZĂ DE 20.194 DE LEI LA CARE SE ADAUGĂ UN SPOR DE CONDIȚII VĂTĂMĂTOARE DE 3.029 LEI - Parizer
Home / News / SPORURILE DE MII DE EURO DIN PARLAMENT, PĂSTRATE ȘI ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ. SILVIA MIHALCEA ARE UN SALARIU DE BAZĂ DE 20.194 DE LEI LA CARE SE ADAUGĂ UN SPOR DE CONDIȚII VĂTĂMĂTOARE DE 3.029 LEI

SPORURILE DE MII DE EURO DIN PARLAMENT, PĂSTRATE ȘI ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ. SILVIA MIHALCEA ARE UN SALARIU DE BAZĂ DE 20.194 DE LEI LA CARE SE ADAUGĂ UN SPOR DE CONDIȚII VĂTĂMĂTOARE DE 3.029 LEI

Spread the love

În plină pandemie de coronavirus, secretarul General al Camerei Deputaților, Silvia Claudia Mihalcea, încasează un spor de condiții vătămătoare egal cu salariul mediu pe economie din România.

Silvia Mihalcea are un salariu de bază de 20.194 de lei la care se adaugă  un spor de condiții vătămătoare de 3.029 de lei, potrivit unui document oficial.

Într-un răspuns pentru Newsweek România, reprezentanții Camerei Deputaților ne-au comunicat: „cuantumul sporului pentru condiții periculoase și vătămătoare de muncă  corespunzător funcției de secretar general a fost determinat prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bază, în conformitate cu legislația în vigoare în acest domeniu“.

CONFIRMARE OFICIALĂ

Aplicarea acestui procent pentru sporul de condiții vătămătoare nu a fost suspendat de epidemia de coronavirus. Acest lucru ne-a fost, astăzi, confirmat de Gabriela Enea de la Biroul de presă al Camerei Deputaților. „Acest spor pentru condiții vătămătoare se aplică în continuare.

Dar nu tuturor angajațililor de la Camera Deputaților. 90% dintre angajați lucrează de acasă, iar ei nu primesc acest spor.

Sporul pentru condiții vătămătoare se aplică pentru restul de 10% din personal care vine, zi de zi la muncă. Printre aceștia se regăsește Secretarul general al Camerei Deputaților (Silvia Mihalcea n.red.), directorul de cabinet, dar și personalul care trebuie să întrețină clădirea”.

CU CE SE OCUPĂ SECRETARUL CAMEREI DEPUTAȚILOR

Claudia Mihalcea a absolvit dreptul la facultatea privată Universitatea Titulescu și are un master la Universitatea Ecologică. A trecut pe la Colegiul Național de Apărare și pe la Institutul Național de Administrație.

Potrivit reglementărilor în vigoare, „secretarul general al Camerei Deputaţilor conduce întreaga activitate a serviciilor Camerei Deputaţilor“.

Claudia Mihalcea este însărcinată să supravegheze „pregătirea şi asigurarea condiţiilor pentru buna desfăşurare a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi a celor două Camere, după caz, asigurarea asistenţei de specialitate privind dezbaterea proiectelor de lege în plenul Camerei Deputaţilor“. Activități normale, nimic vătămător.

SITUAȚIE ASEMĂNĂTOARE LA SENAT

Și la Senat se muncește cu personal redus, dar cine vine la muncă beneficiază de sporul de 15% din salariu pentru condiții vătămătoare potrivit documentelor oficiale.

Secretarul general al Senatului primește, potrivit situației de la 31 martie 2020 un spor pentru condiții vătămătoare în cunatum de 3.030 de lei, iar adjunctul suma de 2.800 de lei.

O LEGE DIN 2017

Newsweek România a scris pe larg, anul trecut, despre faptul că zeci de mii de angajați din ministere, primării, prefecturi, Senat și Camera Deputaților primesc, lunar, sute sau chiar mii de lei sporuri pentru că ar munci în condiții periculoase, grele și vătămătoare. După cum arată sitauția veniturilor publicate de numeroase instituții de stat la 31 martie 2020,a cest sporuri s-au păstrat. De ele beneficiază doar angajații care vin la muncă.

Citeste mai mult pe newsweek.ro

About admin

Check Also

Noi dezvăluiri în cazul studentei găsită moartă într-un cămin din Timișoara! Care a fost ultimul mesaj trimis de tânără iubitului său: ”Mi-a spus că nu își dă seama ce se întâmplă”

Spread the love Noi dezvăluiri ies la iveală în cazul studentei găsită moartă într-un cămin din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *